DEHA BLASTect de blast protector

DEHA Blastect bestaat uit een hoge kwaliteit rubber met een speciale pressure sensitve kleeflaag. Dit houd in dat het afplakrubber zich na de behandeling weer makkelijk laat verwijderen zonder lijm resten achter te laten. DEHA BLASTect is ontwikkeld om flensvlakken of andere bewerkte oppervlakken te beschermen tijdens (zand)stralen, coaten, transport en opslag.

DEHA BLASTect is verkrijgbaar op rol of per vierkante meter, als gestanst en opmaat gesneden deel.

Alle DIN en ANSI maten voor alle type flenzen zijn door ons te maken. Voor het stralen van de binnenzijde van een klep is het mogelijk de afplakrubbers van  een gat te voorzien. Hierbij blijft het flensoppervlak beschermd tijdens het stralen, coaten en transporteren. Afwijkende afmetingen en/of vormen zijn ook mogelijk.

Meer over pakkingen en afdichtingen

Voorkomen van problemen met pakkingen

·         Zorg ervoor dat de flens of het af te dichten oppervlaks schoon is, in goede staat en egaal is, en dat alle resten van de oude pakking zijn verwijderd.

·         Installeer de pakking in een droge toestand, het gebruik van aanvullende materialen wordt afgeraden. De meeste moderne pakkingen worden geleverd zonder plaklaag zodat ze gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Het gebruik van additionele afdichtingsmaterialen kan een nadelig effect hebben op stabiliteit van het materiaal, en in sommige gevallen  kan dit leiden tot een foutieve werking van de pakking.

·         Zorg ervoor dat de pakking op de juiste maat is. De pakking moet niet uitsteken en mag geen leidingen of doorstroom blokkeren.

·         Zorg ervoor dat alle bouten vrij van vuil zijn en zorgen voor ze soepel draaien, en doe dit voordat u de pakking aanbrengt. Breng een geschikt smeermiddel aan op ringen, moeren en bouten. Dit vermindt wrijving bij het aanspannen.

·         Elke pakking fabrikant raadt aan dat de bouten worden aangedraaid met behulp van een gecontroleerde methode, in de meeste gevallen is dit een correct gekalibreerde momentsleutel. Plaats de pakking zorgvuldig in stand zorg dat u ervoor dat de oppervlakten van de pakking niet beschadigd worden. Zorg ervoor dat het aandraaien van de bouten in minstens 3 fases gebeurt. Draai de moeren vast op 30%, 60% en 100% van het aanbevolen koppel. Draai bouten altijd vast in een kruislings patroon.

·         Als de bovenstaande stappen gevolgd worden, is natrekken van de pakking nadat deze gemonteerd is, niet meer nodig. Als natrekken noodzakelijk wordt geacht moet dit alleen worden uitgevoerd bij omgevingstemperatuur of tijdens de eerste opstart van de pijpleiding, machine, of fabriek. Natrekken van pakkingen vervaardigd uit samengeperste vezels bij hogere werkdruk of na langdurig gebruik kan leiden tot beschadiging en compleet falen van de pakkingen.

·         Voor uw veiligheid moet u een pakking nooit hergebruiken.

Lees ook over  rubber afdichtingensiliconenrubber pakkingen of stansen. Waarschijnlijk dus ook uw eerste keuze voor al uw pakkingen.