Kurk en Kurkrubber

Kurk

Kurksheets, vaak het bijproduct van de meer lucratieve kurkstopperproductie, worden gebruikt voor het maken van kurkpakkingen, kurkafdichtingen en andere producten voor zowel technische als decoratieve kurk toepassingen.

Kurk is een populair materiaal voor het vervaardigen van kurkpakkingen vanwege de hoge samendrukbaarheid en soepelheid. Door de hoge elasticiteit kan kurk tot 35% van zijn dikte in elkaar gedrukt worden. Hierdoor heeft het een uitstekend aanpassend vermogen om zo de meest beschadigde pasvlakken af te dichten. Kurkpakkingen vertonen een goede weerstand tegen olie, oplosmiddelen en brandstoffen. Kurk wordt ook veel gebruikt als dempend materiaal. Voor zowel geluid als trillingen. Ons kurk wordt aangeboden in diverse kwaliteiten die dempend-, elastisch-, en brandwerend zijn. Alle kurkpakkingen zijn verkrijgbaar met of zonder pressure sensitive tape met backing.

Kurkrubber

Kurkrubber is een mengsel van kurk en een NBR, EPDM of SBR rubber als bindmiddel. Kurkrubber heeft een fijne structuur. Dit zorgt voor een buitengewoon dicht pakkingmateriaal.

Kurkrubber biedt veel van de voordelen van rubbersamenstellingen, met een extra voordeel van gecontroleerde samendrukbaarheid en herstel. De toevoeging van kurkkorrels aan het rubbercompound helpt de capillaire werking of kruip die optreedt bij dichtingen die enkel zijn gemaakt van kurk of rubber te beperken..

Kurkrubber wordt veel gebruikt in de automotive industrie als pakking onder het carter, als kleppendekselpakking en in een aantal gevallen als pakking tussen luchtfilter en carburateur.

Ook in olie gekoelde transformatoren wordt kurkrubber veel toegepast.

Kurkrubber laat zich gemakkelijk bewerken en is tevens geschikt om bij een geringe boutkrachten een afdichting te realiseren.

Kurkrubber is uitermate geschikt om oneffenheden in het oppervlak op te vangen en een goede afdichting te realiseren.

Gelria heeft diverse kwaliteiten en diktes op voorraad

Lees ook over: rubber afdichtingensiliconenrubber pakkingen of stansen.