Niet-metallieke afdichtingen

Niet-metallieke afdichtingen, meestal bestaand uit relatief zachte composiet plaat materialen, worden gebruikt in combinatie met flat -face en raised -face flenzen in lage druk toepassingen. Niet-metallieke afdichtingen zijn vervaardigd uit aramide, glasvezel, elastomeer, Teflon ® ( PTFE ), grafiet enz. of een combinatie van deze materialen. Full-face type pakkingen worden gebruikt in combinatie met een flat-face flenzen. Vlakke afdichtringen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met raised-face flenzen.

Hogedruk vezelplaatpakking

vezelpakkingDe door ons verwerkte hogedruk vezelplaat is een composiet van verschillende materialen. De hogedruk vezelplaatpakking wordt gekenmerkt door zijn hoge trek-, druk- en afschuifsterkte, goede afdichtende eigenschappen en een uitstekende chemische bestendigheid.

De samenstelling van het materiaal verschilt per toepassing. De hogedruk vezelplaatpakking bestaat uit een glas-, organische- en/of een aramidevezel met een NBR-, CR- of SBR -binder.

De bedrijfszekerheid kan door het toevoegen van een metalen inner-eyelit of metalen inlage nog meer verhoogd worden.

Al onze hogedruk vezelplaatpakkingen zijn asbestvrij en kennen vele toepassingen. Zo zijn er verschillende kwaliteiten voor gebruik in stoom-, gas-, chemische- en petrochemische-industrie.

Meer informatie over de gevoerde kwaliteiten vezelplaten vindt u hier.

Hogedruk pakkingplaat

 

 PTFE-pakkingen

PTFE-Pakkingen gemaakt van TFM™ (gemodificeerd PTFE) zijn hoogwaardige afdichtingen die vooral worden gebruikt in de chemische- en voedingsmiddelenindustrie.

Omwille van milieutechnische-, salubriteit- en op grond van de uitstekende handlingeigenschappen hebben deze afdichtingen zich bijzonder praktisch bewezen

De bijna universele weerstand tegen chemicaliën en oplosmiddelen onderscheidt deze afdichtingen van de rest.

Uitstekende eigenschappen in vergelijking met het niet-gemodificeerde PTFE-pakkingen zijn een veel lagere vervorming onder belasting bij een verhoogde temperatuur en een vermindering van de permeabiliteit door gassen en dampen vanwege de niet-poreuze homogene structuur.

Grafietpakkingen

Onze grafietpakkingen worden geproduceerd van het bekende en bewezen Sigraflex ® kwaliteiten van SGL Carbon.
De meest bekende grafietplaat uit deze range is de Sigraflex ® Universal (met geperforeerde staalinlage), welke vandaag de dag een groot marktaandeel bezit.
Grafietpakkingen onderscheiden zich in het bijzonder door hun hoge samendrukbaarheid, hun uitstekend uitvlakkend vermogen en hun goede chemische bestendigheid.
De bedrijfszekerheid van grafietpakkingen wordt door het gebruik van een metalen inner-eyelid (standaard: 316)  verhoogd. Lees ook onze technische informatie inner-eyelid-technologie.

Meer informatie over grafiet vindt u hier

Flexibel Grafiet

Mica Pakkingen

De Mica pakking sluit het gevestigde Gelria pakking assortiment. Mica pakkingen zijn bijzonder geschikt voor toepassing
bij de hoge temperatuur. De afdichting kan worden gebruikt voor een continue temperatuur tot 800°C, kortstondig zelfs tot 900°C. Een goede chemische weerstand, gasdichtheid en lage oppervlakte druk kenmerken deze pakking. Door het toepassen van een metalen inner-eyelid wordt de bedrijfszekerheid en de efficiëntie van de Mica pakking verhoogd. Voor de versterkingen in de vorm van: gegolfde ringen, kragen, inner-eyelid en spijkerplaat inlagen, wordt een hittebestendig staal gebruikt.

Mangatpakkingen

mangatpakking2Gelria produceert mangatpakkingen uit verschillende materialen specifiek voor uw toepassing. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons verkoopteam of een mail sturen met voldoende gegevens, zodat wij u een passende aanbieding kunnen maken.