Op maat gemaakte pakkingen door Gelria,

Gelria produceert ook pakkingen die speciaal op maat gemaakt zijn voor u. In veel gevallen volstaat een standaard DIN of ANSI pakking. Steeds vaker worden er voor specifieke OEM producten, van waaruit specifieke afdichtingsproblemen ontstaan, ook bijpassende pakkingen vereist. Zogenoemd “maatwerk” of pakking op maat. Hier komt het specialisme van Gelria in beeld.

Wij produceren pakkingen vanaf tekening (DXF/DWG/PDF) ontwikkeld door uw eigen engineering afdeling. Dit geldt voor zowel kleine als grote series.

Regelmatig werken onze mensen van de afdeling Protoseal samen met de engineers van onze klanten, om een pakking voor uw specifieke toepassing te ontwikkelen, te optimaliseren en/of te produceren.

Uit het grote assortiment aan pakkingmaterialen welke Gelria voert, is er veelal een basismateriaal op voorraad waaruit uw specifieke pakking, op korte termijn gemaakt kan worden.

Voor relatief eenvoudige afdichtingsproblemen kan men meestal terug vallen op een elastomeer met een aantal eigenschappen welke geschikt zijn voor uw toepassing. Voor meer uitdagende afdichtingsproblemen kunt u kiezen voor een kunststof of een speciaal composiet materiaal. Hierbij kunt u denken aan een glasvezel gebonden met NBR rubber of een Grafietpakking met een inner eyelid. Meestal worden dit soort pakkingen toegepast in veeleisende omgevingen waarin de pakking moet presteren. Dit kan bijvoorbeeld een zeer chemische of thermische omgeving zijn.

Bij het ontwikkelen van een pakking zijn er nog een aantal belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hierbij kunt u denken aan het pakkingvlak en natuurlijk uw individuele eisen.

Zo heeft elk pakkingmateriaal en dus ook de pakking zijn eigen toepassingsgebied en eisen. Het team van Gelria en Protoseal kan u helpen het juiste materiaal voor uw pakking te kiezen, zodat u niet onverhoopt met een te dure en/of niet werkende oplossing werkt. De innovatieve manier waarmee Gelria produceert draagt ook bij de kosten van uw pakking laag te houden.

De opmaat gemaakte pakking van Gelria wordt standaard geproduceerd volgens DIN7715 deel 5. Alternatieve toleranties zijn op aanvraag mogelijk.

Downtime reductie door Gelria,

Spoed leveringen

Gelria produceert ook pakkingen welke acuut nodig zijn. Gelria kan een pakking, mits het basismateriaal aanwezig is, binnen 24 uur na bestelling nagenoeg elk type afdichting op de plaats van bestemming hebben. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk een pakking binnen een kwartier gereed te hebben.

Hierdoor kunt u de downtime zo laag mogelijk houden zodat uw productie geen gevaar loopt.