Nieuwsbrief Gelria

Lees hier onze nieuwsbrief

Home / Bewerkingen / Pakkingen op maat

Gelria Pakking -Betrouwbare afdichtingen

Pakking op maat

Pakkingen worden in de techniek vaak gebruikt om lege ruimtes op te vullen. Door deze ruimtes op te vullen wordt voorkomen dat vloeistoffen en gassen kunnen gaan lekken. Er zijn veel verschillende soorten pakkingen die elk hun eigen toepassing hebben. Een bekend voorbeeld van een pakking is de flenspakking. Dit is een pakkingsring die wordt gebruikt om de ruimte tussen twee pijpen op te vullen. Wanneer je van plan bent om een pakking aan te schaffen is het verstandig om goed naar de beschikbare materiaalsoorten te kijken.

Sommige materialen hebben bepaalde voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo heeft een PTFE pakking bijvoorbeeld uitstekende milieutechnische eigenschappen. Daarnaast is het belangrijk om goed naar de benodigde afmeting te kijken. Er zijn een groot aantal standaardmaten in pakkingen te verkrijgen maar het is vaak ook mogelijk om te kiezen voor een pakking op maat. In deze blog worden de eigenschappen van een PTFE pakking en de mogelijkheid voor een pakking op maat bij Gelria besproken.

Wat zijn de eigenschappen van een PTFE pakking

Pakkingen zijn kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Deze materialen hebben elk andere eigenschappen. Hierdoor is ieder materiaal geschikt maken voor specifieke toepassingen. De eigenschappen van een PTFE pakking zijn:

  • Hoge chemische bestendigheid
  • Groot temperatuurbereik
  • Bestand tegen invloeden van het weer
  • Vlamwerend
  • Niet kleverig

Een PTFE pakking heeft uitstekende milieutechnische eigenschappen en een hoge chemische bestendigheid. Bovendien heeft PTFE een enorm temperatuurbereik. Het is erg goed bestand tegen temperaturen tussen de -200 en de +260 graden Celsius. Een PTFE pakking is ook buiten erg goed bruikbaar aangezien het materiaal goed bestand is tegen weersinvloeden. Daarnaast is PTFE vlamwerend waardoor explosiegevaar wordt voorkomen. Vanwege de erg lage oppervlaktespanning van PTFE blijven er praktisch geen materialen kleven aan dit materiaal.

Is het mogelijk om een pakking op maat te laten maken bij Gelria?

Pakkingen zijn in grote aantallen op voorraad in standaardmaten. Wanneer je voor een bepaalde toepassing een pakking nodig hebt die van deze standaardmaten afwijkt is het noodzakelijk om een pakking op maat te laten maken. Bij Gelria is het ook mogelijk om een pakking op maat te laten maken. Aan de hand van stans- en snij machines is het mogelijk om diverse kunststoffen en rubbersoorten op maat te bewerken. Wanneer jij op zoek bent naar een speciale stansvorm is het dus mogelijk om deze op maat te laten maken. Hierbij wordt zo efficiënt mogelijk met het materiaal omgegaan. De standsvormen worden in eigen beheer gemaakt waardoor de wachttijden zo laag mogelijk zijn. Ook het snijden, ponsen en frezen gebeurt op maat en voeren we uit in eigen beheer.

Daag ons uit
met uw vraag.

WIJ HELPEN U GRAAG EN SNEL MET DE JUISTE OPLOSSING. WIJ HELPEN U GRAAG EN SNEL MET DE JUISTE OPLOSSING.

Bel ons of stel uw vraag hiernaast.
Wij reageren snel!

Drag & Drop bestanden hier
of

U weet wat u nodig heeft

Bestel direct in onze webshop uw product