Kunststof Pakkingen en afdichtingen

Gelria is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige kunststof pakkingen, afdichtingen, ringen, isolatoren, shims en speciale kunststof componenten uit vlakke plaat.

Wij maken gebruik van verschillende productiemethodes waaronder stansen, snijden, ponsen, frezen en waterstraal-snijden.

Gelria heeft een groot aantal kunststof kwaliteiten op voorraad liggen met een breed scala aan diktes en kleuren. Alle kunststoffen kunnen door ons worden voorzien van een lijm laag als zijnde een montagehulp.

Vragen? Bestellen? Bel Direct: 053 432 42 32

Met de volgende materialen is er in de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan:

 • ABS
 • Hardweefsel ( Celleron )  en Hardpapier ( Pertinax )
 • Epoxy glasweefsel
 • Kapton® Polymide Film
 • P.V.C.
 • POM ( Delrin )
 • PA ( Nylon )
 • Low Density Polyethyleen (LDPE)
 • High Density Polyethyleen (HDPE)
 • ultra High Molecular Weight Polyethylene (uHMW)
 • Polypropyleen PP
 • Polycarbonaat (Lexan)
 • High Impact Polystyreen PS
 • PTFE
 •  geëxpandeerde PTFE
 • Polycarbonaat
 • Polyesterglasvezelmatten
 •  ABS
 • Acetal (Delrin)
 • Mylar® Polyester Film
 • PETG
 • Peek
Stuur uw vragen naar ons.
Zoekt u een antwoord op een vraag over kunststof pakkingen? Stuur uw vragen naar ons. Stel een vraag

Acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) Pakkingen en ringen

Gelria produceert gesneden, gestanst, geponste en waterstraal gesneden onderdelen van acrylonitril-butadieen-styreen (ABS) kunststof. ABS kunststof is een taaie en stijve thermoplastische kunststof met een hoge slagvastheid. ABS is een copolymeer van acrylonitril, butadieen en styreen en momenteel een van de meest gebruikte thermoplasten. Het bezit een evenwichtige combinatie van mechanische sterkte, een breed temperatuurbereik (tot max.100°C), een goede dimensionele stabiliteit, chemische weerstand en elektrische isolatie-eigenschappen. Het heeft ook een esthetisch gladde glanzende afwerking die bijna krasbestendig is. ABS is een goede keuze kunststof voor toepassingen in combinatie met water. ABS bezit relatief lage water absorptie-eigenschappen. Indien nodig kan er aan een of beide zijden een kleef laag/montagehulp aangebracht worden.

Acetal (Delrin®) Pakkingen en ringen

Acetal is in het algemeen bekend onder de merknaam Delrin®. Het is een thermoplastisch polymeer welke door de polymerisatie van formaldehyde gevormd wordt. Acetalen zijn de sterkste en stijfste thermoplasten beschikbaar. Ze bieden een uitstekende balans van eigenschappen die de kloof tussen metalen en kunststoffen vult. Vaak wordt Acetal gebruikt als gewicht besparend metaal vervangend materiaal. Acetal (Delrin®) bezit een hoge treksterkte, hoge hittebestendigheid, uitzonderlijke weerstand tegen oplosmiddelen, slagvastheid en een verbeterde dimensionele stabiliteit. Zijn lage wrijvingscoëfficiënt en lage vocht opnemende eigenschappen maken het een goede keus voor het gebruik in zeer vochtige omgevingen. Acetal (Delrin®) heeft een uitstekende weerstand tegen benzine en is chemisch bestand tegen koolwaterstoffen, oplosmiddelen en neutrale chemicaliën.

Polyester Film (PET of PETP)(Mylar®) Pakkingen enringen

Mylar® is een polyester film en is een gedeponeerd handelsmerk van DuPont ™. PET heeft goede anti-verouderingseigenschappen en zal niet degraderen na verloop van tijd. Het is een sterk en flexibel materiaal met een hoge treksterkte, flexibiliteit, duurzaamheid en vormstabiliteit. Pakkingen of gesneden producten uit PET hebben een lage krimp, lage vochtopname, goede diëlektrische eigenschappen en een hoge thermische weerstand. Het is uitstekend bestand tegen zowel vocht als wel bepaalde chemicaliën en kan fungeren als een barrière voor gassen en geuren. Mylar® is een buitengewoon sterke polyester film met superieure hittebestendigheid en uitstekende isolerende eigenschappen. Het leent zich voor vele verschillende toepassingen in thermische en elektrisch isolerende industrie.

Polyethyleen: LDPE, HDPE, uHMW Pakkingen en ringen

Low Density Polyethyleen (LDPE met lage moleculaire dichtheid), High Density polyethyleen (HDPE met hoge moleculaire dichtheid ) en ultra High Molecular Weight Polyethylene (uHMW). Polyethyleen kunststof wordt gekenmerkt door taaiheid, bijna-geen vochtopname, uitstekende chemische en elektrisch isolerende weerstand eigenschappen. Polyethyleen kunststoffen worden ingedeeld in moleculaire dichtheid. De voornaamste verschillen van polyethyleen kan men vinden in de stijfheid, warmtebestendigheid, chemische weerstand en het vermogen lasten te ondersteunen. In het algemeen kan men stellen, als de dichtheid toeneemt zal de hittebestendigheid, stijfheid en weerstand tegen permeabiliteit verhogen.

Low-density polyethyleen is vrij flexibel, slagvast en heeft een relatief lage warmteweerstand.
• Low Density Polyethyleen (LDPE) Pakkingen
LDPE is gemakkelijk te verwerken. Het is sterk, taai en bied een goede scheurweerstand en elasticiteit. Tevens heeft het een zeer goede weerstand tegen weersinvloeden. LDPE reageert niet bij kamertemperatuur, behalve met sterk oxiderende stoffen. Het is goed bestand tegen basen en zuren. Als LDPE in aanraking komt met bepaalde oplosmiddelen gaat het zwellen. Het kan constante temperaturen tot +80°C verdragen. Dit maakt LDPE een goede keuze voor een verscheidenheid van toepassingen. Het is duurzaam genoeg om een verscheidenheid aan producten zoals pakkingen, afstand platen, stroomkabels en bijvoorbeeld speelgoed te produceren.
• High Density Polyethyleen (HDPE) Pakkingen
HDPE wordt toegepast in omgevingen die taaiheid, stijfheid en sterkte vereisen. Het is daarom een goede keuze voor blaasvormen en spuitgieten toepassingen. HDPE biedt stijfheid en weerstand tegen breuk. Diverse eindtoepassingen van HDPE zijn zoals verpakkingsfilm, mantels van elektrische kabels, water- en gasleidingen en technische vezels. HDPE heeft weinig vertakkingen, hierdoor het intermoleculair sterker. Hierdoor kan het meer krachten opnemen en krijgt het materiaal een grotere treksterkte dan de Low Density polyethyleen (LDPE). HDPE is ook harder, minder doorzichtig en kan iets hogere temperaturen (+100°C voor korte periodes, +90°C continu) weerstaan.
• ultra High Molecular Weight Polyethylene (uHMW-PE) Pakkingen
uHMW kan de meest extreme chemicaliën weerstaan, waardoor het materiaal utstekebd geschikt  is voor toepassingen met bijtende oxiderende evenals combinaties met de meeste zware oplosmiddelen. Met betrekking tot resistentie, wrijvingscoëfficiënt, slagvastheid en corrosiebestendigheid kan na genoeg geen enkel materiaal uHMW overtreffen. De uHMW ringen zijn gemaakt van ultra High Molecular Weight Polyethylene. Dit materiaal is ook wel bekend in de industrie als uHMWPE. Water en water gedragen stoffen of olie en oliehoudende stoffen hebben geen effect op uHMW.

Teflon® (PTFE)pakkingen en ringen

Polytetrafluorethyleen (PTFE) is van origine een product van Dupont met de handelsnaam Teflon®.

Het is een synthetisch polymeer dat volledig uit koolstof en fluoratomen bestaat. PTFE is van nature hydrofoob (water en waterige stoffen afstotend) en bezit een van de laagste wrijvingscoëfficiënten ten opzichte van andere vaste stoffen. PTFE bezit uitstekende diëlektrische als ook thermische eigenschappen. PTFE heeft een temperatuurbereik van -200°C tot +260°C. PTFE staat bekend als het meest chemisch bestendige materiaal en wordt niet beïnvloed door de meeste corrosieve vloeistoffen, dampen en gassen. PTFE wordt aangeboden in diverse diktes en voldoet aan alle voedsel veiligheidseisen.

 

 

Gelria biedt een superieure pakking-snij-service voor haar klanten. Onze deskundige medewerkers en een geweldig machinepark dat de nieuwste technologie en apparatuur omvat, zijn een geweldige bron die door vele industrieën gebruikt worden voor het verkrijgen van op maat gemaakte producten voor hun afdichtings behoeften en eisen. Diverse materialen voor de vervaardiging van pakkingen zijn altijd ruim voorradig en Gelria beschikt ook over een grote voorraad basisproducten met standaard afmetingen en specificaties.

Lees ook over  rubber afdichtingensiliconenrubber pakkingen of stansen. Waarschijnlijk dus ook uw eerste keuze voor al uw pakkingen.