Metallieke en semi-metallieke afdichtingen

Metallieke afdichtingen

Metallieke afdichtingen zijn vervaardigd uit een of meerdere metalen in een gewenste vorm en grootte. Vaak gebruikte metallieke afdichtingen zijn ring-type-joint pakkingen.

Zo genaamde RTJ ‘s. Ze worden toegepast om bij speciale, bij elkaar horende flenzen een goede en betrouwbare afdichting te waarborgen met de juiste keuze van profielen en materiaal.

Vragen? Bestellen? Bel Direct: 053 432 42 32

Ring-Type-Joint pakkingen zijn ontworpen om af te dichten middels “eerste lijn contact” of wig werking tussen de flens en de pakking. Door de druk op het afdichtingsvlak door boutkracht, vloeit het ” zachtere ” metaal van de pakking in de microfijne structuur van het hardere flensmateriaal, en creëert het een zeer sterke en efficiënte afdichting.

Semi-metallieke afdichtingen

Semi-metallieke afdichtingen zijn composieten van metallieke en niet-metallieke materialen. Het metaal is bedoeld om kracht en veerkracht te bieden, terwijl het niet-metalen deel vervormbaarheid en afdichtende eigenschappen biedt.

Vaak gebruikte semi-metallieke afdichtingen zijn spiraal-wound-, kamprofieldichtingen, en een grote diversiteit van metaal versterkte grafiet pakkingen. Semi-metallieke afdichtingen zijn ontworpen voor bijna alle procesomstandigheden en voor hoge temperatuur- en druk toepassingen, en worden gebruikt op raised-face , male/female, en de tongue/groove flenzen.

Stuur uw vragen naar ons.
Zoekt u een antwoord op een vraag over metallieke afdichtingen? Stuur uw vragen naar ons. Stel een vraag
  • RuBBER-STAAL / ELASTOMET pakkingring met of zonder O-ring profiel

Een elastomet pakkingring bestaat uit een bolvormige rubber ommanteling met een gecentreerde  stalenring. De rubber ommanteling is aan de stalenring vast gevulkaniseerd zodat er een stabiele verbinding gerealiseerd wordt. Hierdoor kan de elastomet pakkingring een hoge stress load weerstaan. De stalenring zorgt voor een grotere stabiliteit en verhoogt de blow-out veiligheid.

De bolle vorm van de elastomet pakkingring realiseert een geringe verhoging in de vlaktedruk. Hierdoor heeft de elastomet pakkingring weinig boutkracht en vlaktedruk nodig om toch een goede afdichting te realiseren. De elastomet pakkingring is dan ook erg geschikt voor low-load design flenzen met een lage buigweerstand zoals kunststof flenzen

uitvoering met of zonder O-ring profiel. Beschikbaar in de kwaliteiten: EPDM; NBR; FPM en NR. Toelatingen (afhankelijk van de kwaliteit) DVGW / FDA / KTW / TA-LuFT. Zeer geschikt voor drinkwater toepassingen

  • Spiraalgewonden pakkingen voor hoge temperatuur en druk toepassingen

metal-gaskets

Spiraalgewonden pakkingen zijn ringen waarbij een chevron gevormd uit bandstaal, meestal RVS, spiraalsgewijs gewikkeld is. Als dichtingsmedium tussen de wikkelingen kan Grafiet, PTFE of Mica gebruikt worden. De windingen worden aan het begin en het eind samen gelast tot 1 volledige ring. Men kan de spiraal dan nog voorzien van een binnenring en/of een buitenring. Afgezien van het hoge temperatuur bereik (550 ° C-grafiet) en het druk bereik (320 bar) ligt de nadruk van spiraalgewonden pakkingen op een bijzondere eigenschap, namelijk het volledig terugveren na een vlaktedruk belasting.

Bij een volledig ingesloten uitvoering van spiraalgewonden pakkingen kan deze een zeer hoge vlaktedruk verdragen. Bij druk- en temperatuurschommelingen ontstane uitzettingscoëfficiënten in het bouwdeel en de daaruit ontstaande veranderingen in de afdichtingsspleet, richt de spiraalgewonden pakking, op grond van zijn constructieve opbouw, deze volledig uit. Onder deze omstandigheden is de spiraalgewonden pakking een zeer veilige afdichting.

Spiraalgewonden pakkingen voor hoge temperatuur en druk toepassingen. 1: dichtingselement/spiraal 2: buitenring 3: binnenring

 

  • golf ring pakkingGegolfde metallieke pakkingen

  • Kamm profiel ringKamprofiel pakkingen

  • teflon enveloppe ringPTFE enveloppe pakkingen