Niet-metallieke afdichtingen

Niet-metallieke afdichtingen, meestal bestaand uit relatief zachte composiet plaat materialen, worden gebruikt in combinatie met flat-face en raised-face flenzen in lage druk toepassingen. Niet-metallieke afdichtingen zijn vervaardigd uit aramide, glasvezel, elastomeer, Teflon ® ( PTFE ), grafiet, enz. of een combinatie van deze materialen.

Vragen? Bestellen? Bel Direct: 053 432 42 32

Full-face type pakkingen worden gebruikt in combinatie met een flat-face flenzen. Vlakke afdichtingen zijn geschikt voor gebruik in combinatie met raised-face flenzen.

Online bestellen

Hogedruk vezelplaatpakking

De door ons verwerkte hogedruk vezelplaat is een composiet van verschillende materialen. De hogedruk vezelplaatpakking wordt gekenmerkt door zijn hoge trek-, druk-, en afschuifsterkte, zijn goede afdichtende eigenschappen, en een uitstekende chemische bestendigheid.

De samenstelling van het materiaal verschilt per toepassing. De hogedruk vezelplaatpakking bestaat uit een glas-, organische- en/of een aramidevezel met een NBR-, CR-, of SBR-binder.

De bedrijfszekerheid kan door het toevoegen van een metalen inner-eyelit of metalen inlage nog meer verhoogd worden.

Al onze hogedruk vezelplaatpakkingen zijn asbestvrij en kennen vele toepassingen. Zo zijn er verschillende kwaliteiten voor gebruik in stoom, gas, chemische, en petrochemische industrie.

Meer informatie over de gevoerde kwaliteiten vezelplaten vindt u hier.

Hogedruk pakkingplaat

PTFE pakkingen

PTFE-pakkingen zijn vervaardigd van TFM™ (gemodificeerd PTFE). Het zijn hoogwaardige afdichtingen die vooral worden gebruikt in de chemische- en voedingsmiddelenindustrie.

Vanwege uitstekende milieutechnische, gezondheidtechnische, en handlingeigenschappen, hebben deze afdichtingen zich bijzonder praktisch bewezen. De bijna universele weerstand tegen chemicaliën en oplosmiddelen onderscheidt deze afdichtingen van de rest.

uitstekende eigenschappen in vergelijking met het niet-gemodificeerde PTFE-pakkingen zijn een veel lagere vervorming onder belasting bij een verhoogde temperatuur en een vermindering van de permeabiliteit door gassen en dampen vanwege de niet-poreuze homogene structuur.

Grafiet pakkingen

De Gelria grafietpakkingen worden geproduceerd van het bekende en kwalitatief hoogwaardige Sigraflex ® (SGL Carbon). De meest bekende grafietplaat uit deze range is de Sigraflex ® universal (met geperforeerde staalinlage) dat tot de meest gebruikte materialen behoort.

Grafietpakkingen onderscheiden zich in het bijzonder door hun hoge samendrukbaarheid, hun uitstekend uitvlakkend vermogen, en hun goede chemische bestendigheid. De bedrijfszekerheid van grafietpakkingen wordt verder verhoogd door het gebruik van een metalen inner-eyelid (standaard: 316).

Meer informatie over grafiet vindt u hier 
Flexibel Grafiet 

MICA pakkingen

Mica pakkingen zijn bijzonder geschikt voor toepassing bij hoge temperaturen. De afdichting kan worden gebruikt voor een continue temperatuur tot 800°C, kortstondig zelfs tot 900°C. Een goede chemische weerstand, gasdichtheid, en lage oppervlakte druk kenmerken deze pakking. Door het toepassen van een metalen inner-eyelid wordt de bedrijfszekerheid en de efficiëntie van de Mica pakking verhoogd. Voor de versterkingen in de vorm van gegolfde ringen, kragen, inner-eyelid, en spijkerplaat inlagen, wordt een hittebestendig staal gebruikt.

Mangat pakkingen

mangatpakking2Gelria produceert mangatpakkingen uit verschillende materialen specifiek voor uw toepassing. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons verkoopteam of een mail sturen met voldoende gegevens, zodat wij u een passende aanbieding kunnen maken.