Gelria produceert ook pakkingen die speciaal op maat gemaakt zijn voor u, en in veel gevallen volstaat een standaard DIN of ANSI pakking.

Steeds vaker worden er voor specifieke OEM producten, van waaruit specifieke afdichtingsproblemen ontstaan, ook bijpassende pakkingen vereist, zogenoemd “maatwerk” of pakking op maat.

Vragen? Bestellen? Bel Direct: 053 432 42 32

Hier komt het specialisme van Gelria in beeld.

Op maat gemaakte pakkingen door Gelria

Wij produceren pakkingen vanaf tekening (DXF/DWG/PDF) ontwikkeld door uw eigen engineering afdeling. Dit geldt voor zowel kleine als grote series.

Regelmatig werken onze mensen van de afdeling Protoseal samen met de engineers van onze klanten om een pakking voor uw specifieke toepassing te ontwikkelen, te optimaliseren, en/of te produceren.

Stuur uw vragen naar ons.
Zoekt u een antwoord op een vraag over pakkingen op maat? Stuur uw vragen naar ons. Stel een vraag

Door het grote assortiment aan pakkingmaterialen dat Gelria op voorraad heeft is er veelal een basismateriaal aanwezig waaruit uw specifieke pakking op korte termijn gemaakt kan worden.

Voor relatief eenvoudige afdichtingsproblemen kan men meestal terug vallen op een elastomeer met een aantal eigenschappen die geschikt zijn voor uw toepassing. Voor meer uitdagende afdichtingsproblemen kunt u kiezen voor een pakking vervaardid uit kunststof of een speciaal composiet materiaal. Hierbij kunt u denken aan een glasvezel gebonden met NBR rubber of een grafietpakking met een inner eyelid. Meestal worden dit soort pakkingen toegepast in veeleisende omgevingen waarin de pakking moet presteren. Dit kan bijvoorbeeld in een zeer chemische of thermische omgeving zijn.

Bij het ontwikkelen van een pakking is er nog een aantal belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Hierbij kunt u denken aan het pakkingvlak en natuurlijk uw individuele eisen.

Zo heeft elk pakkingmateriaal, en dus ook de pakking, zijn eigen toepassingsgebied en eisen. Het team van Gelria en Protoseal kan u helpen het juiste materiaal voor uw pakking te kiezen, zodat u niet onverhoopt met een te dure en/of niet werkende oplossing geconfronteerd wordt. De innovatieve manier waarop Gelria produceert draagt ook bij om de kosten van uw pakking laag te houden.

De op maat gemaakte pakkingen van Gelria worden standaard geproduceerd volgens DIN7715 deel 5. Alternatieve toleranties zijn op aanvraag mogelijk.

Downtime reductie door Gelria

Spoed leveringen

Gelria produceert ook pakkingen die acuut nodig zijn. Gelria kan nagenoeg elk type afdichting/pakking, mits het basismateriaal aanwezig is, binnen 24 uur na bestelling op de plaats van bestemming hebben. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk een pakking binnen een kwartier gereed te hebben.

Hierdoor kunt u de downtime zo laag mogelijk houden zodat uw productie geen gevaar loopt.