Rubber Afdichting Diverse soorten, maten en afmetingen

Wij leveren een groot assortiment rubber afdichtingen. Vakkundig Personeel. Grootste collectie van NL. Binnen 48 uur geleverd. Dit beloven wij.

Wij produceren rubber afdichtingen en pakkingen op klantspecificatie in een breed scala van rubber materialen. Typen van een rubber afdichting:

 • Neopreen®(CR)
 • Siliconen
 • EPDM Pakking
 • Viton (Fluor carbon)
 • Nitril (NBR)
 • SBR (handelskwaliteit)
 • Butyl
 • Natuur (PARA) Rubber
 • Polyurethaan
 • Fluorsiliconen
 • Hypalon®
 • geleidend rubber
 • thermoplastisch rubber
 • FDA-goedgekeurd rubber

Gelria Pakking heeft al meer dan 80 jaar ervaring in het produceren van rubber precisieafdichtingen en rubberpakkingen voor een breed scala van industrieën en toepassingen.

Online bestellen

Gelria produceert pakkingen uit standaard commerciële kwaliteit materialen en specifieke hoogwaardige materialen die voldoen aan bijvoorbeeld de FDA (Food Grade) en NEN-EN-specificaties.

Vragen? Bestellen? Bel Direct: 053 432 42 32

Omdat verschillende elastomeren verschillende mechanische en chemische eigenschappen hebben, bieden wij specifieke rubberkwaliteiten voor speciale hoogwaardige toepassingen.

Stuur uw vragen naar ons.
Zoekt u een antwoord op een vraag over rubber afdichting? Stuur uw vragen naar ons. Stel een vraag

Soorten rubber afdichtingen

Gelria Pakking kent het belang van de juiste materiaalkeuze voor de diverse fabricageprocessen; CNC-snijden, stansen, ponsen, of waterstraal snijden. Wij garanderen dat we de meest geschikte
rubber afdichting produceren om aan uw unieke toepassing te voldoen. Gelria biedt haar klanten een uitgebreid gamma van rubber elastomeren om uit te kiezen. De meest voorkomende kwaliteiten rubber afdichtingen die wij leveren zijn hieronder opgesomd. Onze deskundige klantenservice helpt u graag bij het bepalen van welk materiaal het beste presteert in uw toepassing.

Tussen rubber en rubber zit een groot verschil. Om voor u de juiste afdichting te kunnen produceren vragen wij u altijd een aantal gegevens door te geven, zoals de gewenste kwaliteit van de rubber afdichting. Dit kan SBR, NBR, Neopreen, EPDM, of misschien FPM zijn. Als de kwaliteit niet bekend is, horen wij graag waarmee de afdichting in aanraking komt. Wij kunnen dan helpen de juiste kwaliteit te bepalen. De afmetingen dient u zelf op te geven. Van belang zijn:

 • Werkdruk
 • Temperatuur
 • Omgeving
Meer informatie over de verschillende rubber kwaliteiten vindt u in het overzicht hieronder.

NBR EN549 GAS afdichting


Wj gebruiken zeer hoge kwaliteit NBR rubber (80° Shore A), speciaal ontwikkeld voor gas toepassingen, en geproduceerd conform EN549 gas. Gelria biedt ook een speciale NBR gas kwaliteit afdichting voorzien van het DVGW DIN-EN 549 certificaat, geschikt voor alle DN/ANSI ringen en klant-specifieke afdichtingen.

EPDM Drinkwater afdichting

De drinkwater afdichting van Gelria is gemaakt van een exclusief geproduceerd EPDM rubber van zeer hoge kwaliteit. De EPDM afdichting is speciaal vervaardigd voor drinkwater toepassingen. De hardheid van het materiaal is 67°±5 Shore A. Toelatingen: KTW 1.3.13D2 koudwater; DVGW-werkblad W270, BS6920, ACS, EN681-1. Geschikt voor alle DN-ANSI ringen en klant-specifieke afdichtingen.

Neopreen pakking, Neopreen afdichting, Chloropreen (CR)

Neopreen is de handelsnaam voor Chloropreen, het eerste synthetische rubber. Neopreen rubber is een uiterst veelzijdig synthetisch rubber dat wordt toegepast onder zware omstandigheden vanwege de goede bestendigheid tegen oplosmiddelen op basis van olie en petroleum. Neopreen heeft een goede weerstand tegen ozon, zonlicht, veroudering, en andere weersomstandigheden.

Siliconen pakking (Siliconen afdichting) (VMQ)

Siliconen rubber is een hoogwaardig elastomeer met buitengewoon hoog en laag temperatuur bereik. Gesneden en gestanste siliconen pakkingen kunnen temperaturen van -60°C tot +200°C weerstaan. Bij speciale siliconen kwaliteiten ligt dit bereik nog verder uiteen. De flexibiliteit van siliconen bij een lage temperatuur is beter dan van welk ander elastomeer dan ook.

EPDM pakking (EPDM afdichting), Ethyleen Propyleen Dieen Monomeer (EPDM, EP, EPT)

EPDM rubber is een terpolymeer van etheen, propeen, en een dieen. EPDM rubber is een van de meest populaire en veelzijdige materialen die beschikbaar zijn. EPDM staat bekend om zijn uitstekende ozon, zonlicht, en hittebestendigheid, en zijn uitzonderlijk goede anti-verouderingseigenschappen in diverse weersomstandigheden. Het onderscheidend vermogen om kleur-stabiel te blijven, haar uitstekende weerstand tegen de meest barre weersomstandigheden, en de mechanische sterkte van EPDM, maken het de ideale keuze voor buitentoepassingen.

Nitril pakking (NBR pakking), Acrylonitril Butadieen (NBR)

Nitril rubber, ook wel bekend als Buna-N, is het meest gebruikte elastomeer voor afdichtingen en pakkingen. De eigenschappen bieden superieure weerstand tegen op aardolie gebaseerde vloeistoffen, hydraulische vloeistoffen, benzine, alkaliën, en zuren. Nitril is het beste polymeer voor toepassingen waarbij weerstand tegen olie en oplosmiddelen gewenst is.

SBR pakking (Handelskwaliteit afdichting), Styreen-Butadieen (SBR/NR)

SBR rubber is een synthetisch polymeer. SBR is een copolymeer van styreen en butadieen en heeft de eigenschappen die vergelijkbaar zijn met natuurlijk rubber (PARA). SBR is zeer veerkrachtig en wordt vaak gebruikt omdat het kostenefficiënt is en het de mogelijkheid heeft te vervormen bij ongelijkmatige flensranden. SBR (Handelskwaliteit) vertoont een uitstekende slagsterkte, hoge treksterkte, goede slijtvastheid, en hittebestendigheid, en blijft flexibel bij lagere temperaturen.

Natuur rubber afdichting (PARA), pakking Polyisopreen (NR) (Linatex)

Natuur (PARA) rubber is een zeer elastisch materiaal dat wordt gemaakt van het melksap of latex van bepaalde tropische planten (in het bijzonder de rubberboom). Natuur rubber, ook wel PARA of GOM, heeft veel positieve eigenschappen. Het heeft een superieure veerkracht, hoge weerstand tegen scheuren en slijtage, uitstekende treksterkte, en goede compressie-set en vloei-eigenschappen. Natuurlijke rubber is zacht en blijft flexibel bij lage temperaturen. Natuur rubber is verkrijgbaar in diverse hardheden en kleuren.

Polyurethaan pakking (Polyurethaan afdichting)/Polyester urethaan / (PuR)

Polyurethaan is het sterkste en meest slijtvaste materiaal van alle elastomeren. Polyurethaan is een uniek veelzijdig materiaal dat de elasticiteit van rubber combineert met de duurzaamheid en de sterkte van metaal. Polyurethaan overtreft consequent kunststof, rubber, en staal in zijn vermogen om zware omgevingsfactoren zoals slijtage, warmte, olie, zuren, oplosmiddelen, en chemicaliën te weerstaan.

Viton® pakking (FKM / FPM pakking) Fluorocarbon

Fluorocarbon elastomeer Viton® (een handelsnaam van DuPont ™ Corporation) is een high-performance rubber compound bekend om zijn uitstekende weerstand tegen hoge temperaturen en zijn bestendigheid tegen een breed spectrum van chemische producten. Viton® heeft een goede weerstand tegen oliën en oplosmiddelen, agressieve brandstoffen, en geconcentreerde zuren.

DoekInlage (1 of 2 inlagen) Rubber Pakking met doekinlage

Rubber voorzien van doekinlage (SBR, Neopreen, EPDM, NBR) is een rubber met een polyester-, nylon-, katoen-, of geïmpregneerd glasvezelweefsel doek gelamineerd in het rubber. De doekinlage verbetert de maatvastheid van de flenspakking in toepassingen met hoge drukbelastingen. De inlage helpt het inscheuren te verminderen wanneer de pakking gemonteerd wordt.

Een rubber afdichting is een afdichtend product dat wordt gebruikt om de ruimte te vullen tussen twee of meer pasvlakken, om lekkage (van lucht, chemicaliën, gassen, of vloeistoffen) tussen de te verbinden vlakken onder druk te voorkomen.

Rubberpakkingen worden gebruikt voor het vormen van afdichtingen tussen twee of meer componenten. Gelria Pakking maakt gebruik van een diverse productie mogelijkheden en materiaal kwaliteiten om zelfs de meest uitdagende afdichtingstoepassingen op te lossen.

Lees ook meer over Gelria.