Nieuwsbrief Gelria

Lees hier onze nieuwsbrief

Home / Rubberproducten / NBR (nitril)

Gelria Pakking -Betrouwbare afdichtingen

NBR (nitril)

Pakkingen zijn afdichtingen die in de techniek veel worden gebruikt. Een pakking wordt gebruikt om een ruimte op te vullen en is vaak gemaakt van een flexibel materiaal. Zo heb je bijvoorbeeld een EPDM pakking, een NBR pakking of een Neopreen pakking. EPDM, NBR en Neopreen zijn allemaal rubbers die uitermate geschikt zijn om te gebruiken als afdichting. Een bekend voorbeeld van een afdichting is een rubberen ring die gebruikt wordt om twee pijpen aan elkaar te plaatsen. Dit wordt ook wel een flenspakking genoemd. Door een rubberen ring tussen twee pijpen te plaatsen dicht je de ruimte goed af en is deze bijvoorbeeld waterdicht. Een flenspakking kan gemaakt zijn van verschillende soorten rubbers. In dit blog wordt in het bijzonder Nitrilbutadieenrubber (NBR) besproken. Ben je benieuwd naar de voordelen van een NBR afdichting en waar je voor een NBR pakking terecht kan? Je leest het hier.

Wat zijn de eigenschappen van een NBR pakking?

Zoals genoemd zijn er pakkingen van verschillende materiaalsoorten te verkrijgen waarbij vaak gebruik wordt gemaakt van een rubbervariant. Zo kun je bijvoorbeeld voor een NBR afdichting kiezen. NBR staat voor Nitrilbutadieenrubber en heeft enkele eigenschappen die deze rubber erg geschikt maken om als pakking te gebruiken. Deze eigenschappen zijn:

  • Goede mechanische eigenschappen
  • Slijtvast
  • Goed bestand tegen veel stoffen (waaronder bijvoorbeeld olie)
  • Groot temperatuurbereik

Het is verstandig om voor een NBR pakking te kiezen aangezien NBR beschikt over goede mechanische eigenschappen. Zo heeft NBR een goede weerstand die ook nog eens verhoogd kan worden door meer acrylnitril toe te voegen. Daarnaast is NBR slijtvast waardoor een NBR pakking lang meegaat. Dit rubber is onder andere goed bestand tegen vet, olie en brandstof. Hierdoor kun je in veel situaties voor een NBR afdichting kiezen. Het temperatuurbereik van NBR ligt tussen de -20 en de +100 graden Celsius waardoor een NBR pakking ook voor buiten geschikt is.

Kun je voor een NBR pakking bij Gelria terecht?

Gelria staat bekend om zijn betrouwbare afdichtingen. We leveren afdichtingen van verschillende materiaalsoorten. Ook voor een NBR afdichting kun je bij ons terecht. Gelria heeft meer dan 80 jaar ervaring en is een expert op het gebied van pakkingen. De pakkingen die we leveren zijn van hoge kwaliteit en ook nog eens scherp geprijsd. Pakkingen van Gelria worden doorgaans binnen één werkdag geleverd waardoor jij snel aan de slag kunt. Bovendien beschikken we over een uitstekende klantenservice waar je met al je vragen terecht kunt.

Wij helpen u graag en snel met de juiste oplossing.

Wij helpen u graag en snel met de juiste oplossing.

U weet wat u nodig heeft

Bestel direct in onze webshop uw product