Nieuwsbrief Gelria

Lees hier onze nieuwsbrief

Home / Rubberproducten / Neoprene (Chloropreen CR)

Gelria Pakking -Betrouwbare afdichtingen

Neopreen pakkingen

Een pakking wordt gebruikt om ruimtes op te vullen of om het lekken van vloeistoffen en gassen te voorkomen. Pakkingen worden in de techniek dan ook veel gebruikt. Er zijn veel verschillende soorten pakkingen verkrijgbaar. Deze pakkingen kunnen van diverse materialen worden vervaardigd. Zo heb je bijvoorbeeld een EPDM pakking, een NBR pakking of een Neopreen pakking. Pakkingen kunnen ook van elkaar verschillen op het gebied van de toepassing. Je kunt bijvoorbeeld onderscheid maken tussen een flenspakking en een mangatpakking. Een flenspakking is een rubberen ring die als afdichting wordt gebruikt tussen twee pijpen. Een mangatpakking is een rubberen pakking die gemaakt is om onder mangatdeksels, handgatdeksels en slikgatdeksels te plaatsen.

In deze blog wordt in het bijzonder Neopreen als materiaal voor pakkingen besproken. Neopreen heeft namelijk een aantal eigenschappen waardoor het uitermate geschikt is als pakkingsmateriaal. Je leest wat de eigenschappen zijn en waarom je voor een Neopreen afdichting het beste terecht kunt bij Gelria.

Wat zijn de eigenschappen van een Neopreen pakking?

Pakkingen zijn verkrijgbaar in meerdere soorten materialen die elk hun eigen eigenschappen hebben. Elk materiaalsoort heeft zijn eigen voordelen die het materiaal geschikt maken voor specifieke toepassingen. Zo zijn er chlooratomen in Neopreen aanwezig waardoor deze rubbervariant relatief goed bestand is tegen ozon en UV. Wanneer je op zoek bent naar een pakking voor buiten kan het dus verstandig zijn om te kiezen voor een Neopreen pakking. Verdere eigenschappen van Neopreen zijn:

  • Gemiddelde mechanische eigenschappen
  • Goede elasticiteit
  • Slijtvast
  • Hardheid van 40 tot 90 Shore
  • Geschikt voor verdunde zuren en koud water
  • Groot temperatuurbereik

Wanneer je kiest voor een Neopreen afdichting, kies je voor een afdichting met gemiddelde mechanische eigenschappen. Neopreen heeft een goede elasticiteit en heeft een hardheid van 40 tot 90 Shore. Neopreen is slijtvast waardoor een Neopreen pakking erg lang meegaat. Daarnaast is het geschikt voor verdunde zuren en koud water. Het is echter niet geschikt voor oplosmiddelen en beperkt bestand tegen oliën. Het temperatuurbereik van Neopreen ligt tussen de -30 en de +100 graden Celsius waardoor een Neopreen pakking ook voor buiten geschikt is. Ideaal!

Verschillende soorten pakkingen bij Gelria

Gelria is al geruime tijd actief op het gebied van pakkingen en is als een echte expert te beschouwen. De pakkingen van Gelria zijn van hoge kwaliteit en hebben een eerlijke prijs. Bovendien heeft Gelria een ruim aanbod aan verschillende soorten pakkingen van verschillende materiaalsoorten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een Neopreen pakking, een EPDM pakking of een NBR pakking. Er zijn ook pakkingen voor verschillende toepassingen beschikbaar.

Wij helpen u graag en snel met de juiste oplossing.

U weet wat u nodig heeft

Bestel direct in onze webshop uw product