Nieuwsbrief Gelria

Lees hier onze nieuwsbrief

Home / Rubberproducten / Siliconen pakkingen

Gelria Pakking -Betrouwbare afdichtingen

Siliconen pakkingen

Een pakking is een afdichting die wordt gebruikt ter opvulling van de ruimte die overblijft wanneer twee losse delen aan elkaar verbonden worden. Hierbij is het belangrijk dat de pakking is gemaakt van materiaal dat makkelijker vervormt dan de twee losse delen die afgedicht moeten worden. Hierdoor kunnen de twee delen beter op elkaar vastgeklemd worden en ontstaat er een goede afdichting. Je kunt bij de afdichting van twee metalen delen bijvoorbeeld gebruik maken van een siliconen pakking.

Siliconen is een soort rubber dat zich goed aan zijn oppervlak aanpast. Hierdoor ontstaat een goede siliconen afdichting. Pakkingen worden vaak van rubber gemaakt omdat rubber vrij makkelijk kan vervormen. Naast de siliconen pakking is EPDM rubber ook een optie. EPDM rubber is bijvoorbeeld goed bestand tegen UV en ozon. Dit maakt deze pakking uitermate geschikt voor buitengebruik. Bij Gelria zijn pakkingen van meerdere soorten rubbers verkrijgbaar. In deze blog worden de eigenschappen van een siliconen pakking toegelicht.

Vlam-vertragende siliconen

Vlam vertragende siliconenpakkingen zijn verkrijgbaar bij Gelria en worden voornamelijk gebruikt in toepassingen waarbij het risico van branduitbreiding moet worden voorkomen. Dit siliconen materiaal voldoet aan gas-, rook- en brandveiligheidsnormen, deze specifieke siliconen zijn zelfdovend en geven bij ontsteking geen schadelijke gassen af. Met temperatuur bereiken van -60c tot + 250c, en volledig in overeenstemming met de VL94-voorschriften waar openbare veiligheid van het grootste belang is, kan deze op maat gemaakte siliconen worden vervaardigd tot bijvoorbeeld siliconenstripproducten om afdichtingsoplossingen op hoge temperatuur te bieden voor tal van toepassingen.

Wat zijn de eigenschappen van een siliconen pakking?

Zoals eerder werd vermeld, moet een pakking makkelijker vervormen dan de twee losse delen die afgedicht moeten worden. Bij pakkingen wordt dan ook veel gebruik gemaakt van rubber. Als je een rubber pakking wilt aanschaffen, is de siliconen pakking een goede keuze. De eigenschappen van een siliconen afdichting zijn:

  • Goede flexibiliteit
  • Weersbestendig
  • Toepasbaar bij levensmiddelen
  • Erg goed bestand tegen warmte
  • Groot temperatuurbereik
  • Hardheid van 20 tot 80 Shore

Siliconen is synthetisch rubber. Het heeft – in tegenstelling tot andere rubbers – een hoge mate van flexibiliteit die ook bij koude temperaturen behouden blijft. Daarnaast is een siliconen afdichting weersbestendig. Het is bestand tegen zowel ozon als UV. Een siliconen pakking is goed te gebruiken bij levensmiddelen. Wel is het mechanisch kwetsbaar bij een hoge vochtigheid. Daarnaast zijn siliconen goed bestand tegen warmte. Een siliconen pakking heeft een temperatuurbereik van tussen de -60 en de 200 graden Celsius. Hierdoor is deze pakking qua temperatuur voor de meeste toepassingen te gebruiken. Silicoon heeft een hardheid van 20 tot 80 Shore. Wanneer je op zoek gaat naar een geschikte afdichting is het verstandig om goed naar deze hardheid te kijken.

Gelria: de expert op het gebied van pakkingen en afdichtingen

Gelria is al meer dan 80 jaar actief in de wereld van pakkingen en afdichtingen. We hebben service en kwaliteit hoog in het vaandel staan. We bieden scherpe prijzen en streven ernaar om producten uit onze voorraad binnen één werkdag te leveren. Ben je nog op zoek naar een siliconen afdichting? Kijk rond op onze webshop en ontdek de mogelijkheden.

Wij helpen u graag en snel met de juiste oplossing.

U weet wat u nodig heeft

Bestel direct in onze webshop uw product