Nieuwsbrief Gelria

Lees hier onze nieuwsbrief

Home / Rubberproducten / Viton (FKM)

Gelria Pakking -Betrouwbare afdichtingen

Viton pakkingen

Pakkingen worden veel gebruikt als afdichting tussen twee losse delen of producten. Een bekend voorbeeld is de flenspakking die tussen twee pijpen wordt geplaatst. Belangrijk is dat het materiaal van een pakking makkelijker vervormt dan het materiaal dat afgedicht moet worden. Wanneer de pakking makkelijker vervormt kunnen de twee losse delen – twee pijpen bijvoorbeeld – beter vastgeklemd worden en ontstaat er een goede afdichting.

Als je twee roestvrijstalen pijpen aan elkaar wilt verbinden, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een Viton pakking. Viton is een rubbersoort die sneller vervormt dan roestvrij staal. Hierdoor ontstaat er een goede Viton afdichting. Een goede afdichting zorgt ervoor dat er geen vloeistoffen of gassen naar binnen of naar buiten kunnen lekken. Over het algemeen zijn pakkingen gemaakt van rubber. Rubber is een vrij flexibel materiaal waardoor het uitermate geschikt is als pakking. Bij Gelria zijn pakkingen verkrijgbaar van verschillende soorten rubber. Viton is er hier één van. In deze blog worden de eigenschappen van een Viton pakking toegelicht.

Wat zijn de eigenschappen van een Viton pakking?

Viton rubber wordt ook wel fluorpolymeer of FKM genoemd. Het is een zogenoemde ‘super rubber’ met eigenschappen die andere rubbers overtreffen. Een Viton pakking beschikt over de volgende eigenschappen:

  • Erg goede chemische bestendigheid
  • Hele hoge weerstand tegen zuur, loog, olie en koolwaterstof
  • Temperatuurbereik tot 250 graden Celsius

Wanneer je op zoek bent naar een afdichting voor chemische producten kun je het beste voor een Viton afdichting kiezen. Viton heeft een erg goede chemische bestendigheid – de beste van de rubbers die verkrijgbaar zijn bij Gelria – waardoor je een Viton pakking goed kunt gebruiken in combinatie met chemische producten. Daarnaast heeft Viton een hoge weerstand tegen zuur, loog, olie en koolwaterstof. Ook bij agressieve brandstoffen is het verstandig om gebruik te maken van een Viton afdichting. Tot slot heeft Viton een temperatuurbereik van ongeveer -30 tot +150 graden Celsius. Pakkingen van Viton worden daarom veel gebruikt bij vliegtuigen, auto’s en andere apparaten die met hoge weerstanden te maken hebben.

Waarom is het verstandig om je rubberproducten via Gelria.nl aan te schaffen?

Gelria is expert op het gebied van rubber pakkingen en afdichtingen. Wij zijn een familiebedrijf gevestigd in Enschede en vinden het belangrijk dat onze producten van een goede kwaliteit zijn. Daarnaast leveren wij een goede en snelle service en streven wij ernaar om producten die op voorraad liggen binnen één werkdag te leveren. Ben jij nog op zoek naar een Viton pakking en wil je meer informatie? Bij Gelria ben je aan het juiste adres!

Wij helpen u graag en snel met de juiste oplossing.

U weet wat u nodig heeft

Bestel direct in onze webshop uw product