Silicone Rubber

De hoogste kwaliteit siliconen rubber verkrijgbaar. Wij leveren zowel siliconen rubber plaat als siliconenrubber pakkingen. Diverse soorten, maten en afmetingen. Op voorraad & snel geleverd.

Vragen? Bestellen? Bel Direct: 053 432 42 32

Siliconenrubber wordt nu op grote schaal gebruikt in de industrie. Siliconenrubber is niet-reactief, stabiel, en bestand tegen extreme omstandigheden, spanningen, en temperaturen.

Siliconen is te verkrijgen in de volgende kleuren: transparant, rood, zwart, en blauw.

Online bestellen

Siliconen en Siliconenschuim: Deze kwaliteit is zeer elastisch maar heeft een slechte scheur- en slijtweerstand. Het temperatuurbereik van -70°C tot +240°C biedt echter andere specifieke mogelijkheden zoals  gebruik in de levensmiddelenindustrie (FDA).

Stuur uw vragen naar ons.
Zoekt u een antwoord op een vraag over Silicone rubber? Stuur uw vragen naar ons. Stel een vraag

Siliconen2De eerste silicone elastomeren werden ontwikkeld tijdens de zoektocht naar betere isolatiematerialen voor elektrische motoren en generatoren. Siliconenrubber is fysiologisch inert waardoor het de voorkeur geniet van de medische, farmaceutische, voedselverwerkende, en sinds kort ook de LED-verlichting industrie. Siliconenrubber heeft relatief lage mechanische eigenschappen zoals trek, rek, en scheursterkte, maar kan ze wel constant houden.

Zelfs bij hoge temperaturen. Siliconenrubber mag niet gebruikt worden in combinatie met hogedrukstoom. De weerstand tegen oliën en koolwaterstof producten is tamelijk beperkt en nagenoeg gelijk met die van Chloropreen/Neopreen rubber.

Siliconenrubber heeft een uitstekende weerstand tegen hitte (droge lucht), tot +200°C continu, en sommige kwaliteiten zelfs tot +300°C. Het blijft flexibel bij lage temperaturen tot -70°C. Siliconenrubber is bestand tegen ultraviolet licht, ozon, en weersinvloeden. Siliconenrubber vertoont een lage ontvlambaarheid en weinig rook toxiciteit, en heeft goede elektrisch isolerende eigenschappen.

Stuur uw vragen naar ons.
Zoekt u een antwoord op een vraag over rubber afdichting? Stuur uw vragen naar ons. Stel een vraag

Metaaldetecteerbaar siliconenrubber

Metaaldetecteerbaar siliconenrubber van Gelria bevat additieven die zichtbaar zijn voor metaaldetector/scanapparatuur, zodat eventuele rubber verontreiniging in het voedsel, dranken, en farmaceutische productieprocessen eenvoudig kunnen worden geïdentificeerd.

Metaaldetecteerbare siliconenrubber is verkrijgbaar in zowel een vol rubber als in een geschuimde kwaliteit.

metaaldetecteerbare siliconenrubber:

  • Kleur: blauw
  • FDA-conform
  • Helpt vervuiling in voedingsmiddelen en dranken voorkomen

Het bovenstaande product bevat alleen toevoegingen die worden vermeld door de Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) onder 21 CFR nummer 177-2600.
Ook wordt bevestigd dat dit materiaal voldoet aan de migratie limieten vermeld in EG-richtlijn 2002/72/CE en haar aanpassingen, en is specifiek getest in overeenstemming met uNE-EN 1186 “Materialen en artikelen in contact met voedingsmiddelen” – Kunststoffen – Deel 3 (waterhoudende levensmiddelstimulanten) en deel 14 (vette levensmiddelsimulanten).