Zeefpakking of filterpakking voor flenzen

Op een relatief goedkope manier kan men met behulp van opstart zeefpakkingen de gevoelige apparatuur in leidingwerken beschermen tegen beschadiging door langsstromende vervuiling. Opstart zeefpakkingen worden aan de aanzuigzijde van pompen en meet- en regelapparatuur geplaatst.

Vragen? Bestellen? Bel Direct: 053 432 42 32

Door de tijdelijke plaatsing van de opstart zeefpakkingen wordt bij de eerste opstart van de installatie de vervuiling in de leiding tegen gehouden en voorkomt men beschadiging van de gevoelige apparatuur en de daarbij behorende reparatiekosten. Opstart zeefpakkingen zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar voor elke flensafmeting in diverse toepassingsgebieden.

Opstart zeefpakkingen voor flenzen worden geproduceerd in de afmetingen DN15 PN40 tot DN80 PN40, en DN100 PN16 tot DN250 PN16. Opstart zeefpakkingen uit PTFE worden tot maximaal DN100 PN16 geproduceerd. Speciale afmetingen voor afwijkende flenzen beneden de maximale afmeting zijn op aanvraag mogelijk.

Stuur uw vragen naar ons.
Zoekt u een antwoord op een vraag over zeefpakking? Stuur uw vragen naar ons. Stel een vraag

Opstart zeefpakkingen zijn niet geschikt om als langdurig gebruikte pakking in te zetten. Extreme drukschommelingen kunnen de functionaliteit van de pakking aantasten. Vanwege het dichtslibben van de afdichting wordt de functionaliteit van de opstart zeefpakking verminderd. Bij een drukverschil van meer dan 10% adviseren wij de pakking uit te wisselen.

Opstart zeefpakking uit Grafiet met RVS316 mesh

Deze zeefpakking bestaat uit 2 aan elkaar gebonden grafiet lagen met daar tussen een zeef van RVS316.
Draad dikte 0,28 mm. Maasdoorlaat 1,13 mm. De pakking in deze uitvoering is 3 mm dik.
Deze zeefpakking is op aanvraag verkrijgbaar met verschillende maas afmetingen. Ook kan de zeefpakking uitgevoerd worden met een steel om zo de pakking eenvoudig tussen de flenzen te steken.

Opstart zeefpakking uit EPDM met RVS316 mesh

Deze zeefpakking bevindt zich nog in de test fase. Deze zeefpakking bestaat uit 2 aan elkaar gebonden EPDM lagen met daar tussen een zeef van RVS 316. Heeft u vragen over deze zeefpakking, neem dan contact op met het Gelria team.

Opstart zeefpakking van PTFE

Deze zeefpakking bestaat uit een 3 mm dikke PTFE schijf die binnenshuis voorzien is van gaatjes met een diameter van 2 mm. Het basismateriaal van deze pakking is een Virgin PTFE.
Deze zeefpakking kan uitgevoerd worden met een steel om zo de pakking eenvoudig tussen de flenzen te steken.